Sunday, August 31, 2014

Loonheffing Terugvragen

Hoe gaat loonheffing terugvragen in zijn werk?

Iedereen die in loondienst arbeidt, krijgt iedere 4 weken fijn zijn arbeidsloon. Jij hebt daarnaast een netto arbeidsloon en een bruto arbeidsloon. Het netto arbeidsloon is dat wat jij direct op je bankrekening bijgeschreven krijgt en waar je in principe mee kan doen  en laten wat je wilt.Het bruto salaris is je salaris waar het één en ander vanaf getrokken wordt door je werkgever, om daar bijvoorbeeld premies van te betalen. Dit geld zie jij dientengevolge niet, alleen het is daar toch en in het bijzonder de fiscus vindt het bruto loon zeer belangwekkend.

Jij, als arbeider kunt ieder kalenderjaar belasting terugvragen. Loonheffingskorting, om ietwat duidelijker te zijn, opdat jij over dit bruto loon hoe dan ook nog wat retour gaat zien. Hieronder zul je lezen dat het absoluut niet moeilijk is. Belasting/ loonheffing terugvragen kan echt iedereen

 Extra informatie over loonheffing


Loonheffing is letterlijk loonbelasting. Heffing op jouw loon. Sedert 1 jan '05 zijn werkgevers vereist die van de fiscus te verrekenen. Jouw baas moet daardoor een toeslag voldoen voor het geval dat jij bijv. onwel ofwel werkeloos wordt, maar eveneens arbeidsongeschiktheid valt onder de premies.

Hoe is het opgebouwd?


De loonheffing bestaat uit:

Loonbelasting
Bijdrage voor de volksverzekeringen
Bijdrage voor de werknemer -verzekeringen
Inkomstenafhankelijke deel voor de zorgverzekeringswet

Met andere woorden: wanneer van toepassing, dan betaalt jouw werkgever deze belastingen voor jou. Het nadeel van dit is, is dat jij een geringer loon ontvangt aan het einde van de maand.
Het goede nieuws is: je kunt belasting/ loonheffing terugvragen of in ieder geval een korting krijgen op dat afgestane bedrag. De loonheffingskorting.

 Loonheffing: hoe krijg je het terug?


In principe is het erg gemakkelijk. Je gaat naar je bedrijf toe  (dat kan trouwens het UWV zijn trouwens). Aan de baas of uitkeringsinstantie vraag je deze loonheffingskorting aan. Daarna download je een invulformulier: ‘Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen (studenten- en scholierenregeling)’ bij de belastingheffer, maar soms heeft je baas wel zo’n biljet liggen en dat formulier vul je dan in en stuur je op. Fluitje van een cent, niet? Met meer centen op je bankrekening als gevolg.
 Wie wil dat nou niet?


 Loonheffing terugvragen: de eisen


Belasting terugvragen kan niet, als:

Als jij bij diverse werkgevers in loondienst werkt dan mag je maar bij één werkgever de loonheffingskorting aanvragen.
Het mag maximaal 1 keer per 12 maanden.
Werk je over dat kalenderjaar bij diverse bedrijven, doch dan na elkander ipv. gelijk, dan mag jij toch loonheffingskorting aanvragen.

Zo ongecompliceerd is loonheffing terugvragen. Ieder die in loondienst werkt kan en mag dat doen. Je hebt namelijk recht op een stuk van dat geld.


Loont het terugvragen van loonheffing?

In het kort: ja. Iedereen kan belasting terugvragen, aangezien je in een jaar tijd fiks veel belasting hebt betaald. Ben jij het niet dan is het je werkgever wel die het betaald heeft. Het zou eeuwig zonde zijn als je dat geld laat lopen. Dus wil je aanvullend poen verdienen? Alles wat je hoeft te doen is belasting terugvragen, door naar je baas te stappen en het invulformulier in te vullen.

No comments:

Post a Comment